Fogars de la Selva és un municipi de la comarca de la Selva.
Altres noms antics són: Fogás y Ramino (1842), Fogás de Tordera (1857-1980), Fogars de Tordera (1980-1998). El topònim deriva del plural de falgar, «lloc de falgueres», o de fogar, «llars». Està format per dues parròquies: Sant Cebrià de Fogars i Sant Andreu de Ramió.
De la mateixa manera que succeeix amb els termes d’Espinelves, Viladrau, Vidrà, Gósol o Mequinensa, aquest té també una particularitat administrativa: pertànyer a una província diferent de la de la majoria dels municipis de la seva comarca. Així, malgrat que Fogars forma part de la Selva, pertany a la província de Barcelona.
Sant Cebrià de Fogars és una obra del municipi de Fogars de la Selva inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es tracta de l’església parroquial. Es troba en un indret aïllat, a la dreta de la Tordera.
El Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva vol fer-nos reviure temps passats i donar a conèixer al visitant el passat agrícola que imperava en aquestes terres i a tot Catalunya, des del segle X fins al XIX.
A mitjans dels 90 el poble va experimentar una revolució urbanística que transformà les antigues urbanitzacions del nucli urbà. Tanmateix, compta amb un gran nombre de masies disseminades al llarg del territori.
LA MEVA: molta urbanització, població poc atractiva. Pendent de visitar l’església de Sant Andreu de Ramió i l’ermita de la Mare de Déu de la Serra.