FUNDACIÓ PALAU

Inaugurada l’any 2003, la Fundació Palau té com a objectiu conservar, exhibir i difondre el fons documental i artístic que el poeta i assagista Josep Palau i Fabre va anar aplegant al llarg dels anys, especialment al voltant de la figura de Picasso.

Centrat principalment en la figura de Picasso, el fons està format per una setantena d’obres de l’artista, entre les quals hi ha alguns olis de la seva etapa d’estudiant, aquarel.les, ceràmiques, diuixos, gravats, dedicatòries, escultures o litografies.. Aquestes obres es poden contemplar a la sala principal d’exhibició permanent, on a més es fa manifesta la relació d’amistat que l’escriptor i el pintor van mantenir durant molts anys.

A la segona sala permanent, dedicada a la pintura catalana, es pot gaudir de les obres d’altres artistes, alguns pertanyents a la generació de Josep Palau i Oller, pare de l’escriptor, que es va relacionar estretament amb l’elit artística i intel·lectual de la seva època. També s’hi exhibeixen peces d’Isidre Nonell, Joaquim Torres Garcia, Pau Gargallo, Frederic Mompou, Ignasi Mallol, Joan Miró o Antoni Tàpies, entre d’altres.

Una tercera sala està dedicada als artistes actuals i mostra obres de Perejaume, Miquel Barceló o Pepe Yagües, entre d’altres.

LA MEVA: a la meva visita d’avui, temari de Toni Vidal.

FITXA TÈCNICA