Garòs

Garòs és una entitat de població del municipi de Naut Aran amb només 136 habitants. Apareix documentat des de l’any 1280 en rebre una convocatòria emesa pel rei Pere III.

Està situada a la vessant dreta del Garona, a 1.115 metres d’altitud, entre els barrancs de Cal i Salides. Era un agregat a l’antic terme d’Arties.

Com altres pobles de la Val d’Aran, Garós tingué un passat de certa importància, del qual són testimoni alguns escuts nobiliaris, així com finestres gòtiques i renaixentistes.

Sant Julià de Garòs originària del segle XII sofrí una important modificació el segle XV, en el que substituí la capçalera romànica per l’actual gòtica. Durant el segle XVII l’església fou novament objecte de modificacions i es construí la torre-campanar, datada per la inscripció d’una petita finestra de caràcter renaixentista on figura l’any 1619. D’aquest moment és també la construcció de la sagristia i de la capella que hi ha al costat nord de la nau.

LA MEVA: bonica població, influenciada per la construcció de segones residències, intregrades a l’entorn, on hi trobaràs encara racons ben bonics.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Val d’Aran