Girona

Girona és una ciutat i municipi del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironés i de la província de Girona. Pertany a l’àmbit de les Comarques Gironines.

FB_IMG_1603983083969

capital.girona17

capital.girona12

capital.girona3

A l’indret més genuí de la Força Vella s’hi troba la Catedral. Aixecada entre els segles XI i XVIII, es configura a partir d’un conjunt de murs i espais d’estils diferents, des del romànic (claustre i torre de Carlemany) fins al barroc de la façana i l’escalinata. El més singular és la gran nau gòtica (s. XV-XVI) que amb 23 m d’amplària és l’espai gòtic voltat més ample del món.

Girona té una ubicació molt còmoda, gairebé privilegiada: entre la costa i la zona de muntanya.

capital.girona4

capital.girona14

Casc Antic de la ciutat, (Barri Vell), – és un dels centres històrics més evocadors de Catalunya, únic, fins i tot per a Europa, amb elements arquitectònics, com la fortificació de l’època carolíngia, un de call (millor conservat), i la catedral gòtica grandiosa (la Catedral), la més ampla del món.

capital.girona2

capital.girona8

capital.girona1

A Girona es pot gaudir de les espectaculars vistes, una d’elles és potser el més simbòlic – una mena d’edificis pintorescs, pintat en diferents colors sobre el riu Onyar (Onyar), que creuen la ciutat. Un d’aquests edificis, la Casa Masó, (Casa Masó), fins i tot es pot visitar.

capital.girona13

capital.girona5

Un dels barris més emblemàtics de la part antiga de la ciutat, el barri jueu, (Call Jueu), s’assembla a un laberint de carrers i patis estrets – pati on es pot sentir l’aura de l’Edat Mitjana. És un dels barris jueus més ben conservats del món, i demostra la importància de la cultura jueva a la història de Girona.

capital.girona10

capital.girona11

capital.girona15

Entre els molts punts destacats de la ciutat, els ponts Pont Gómez (d’en Gómez), el disseny prim i lleuger és de metall vermell, permet endevinar gairebé immediatament el nom de l’autor que va crear. Sí que és cert, que va ser construït per Eiffel a 1827.

capital.girona16

capital.girona18

capital.girona7

capital.girona9

El monestir de Sant Daniel es troba al barri de Sant Daniel, molt prop del centre de la ciutat de Girona. L’edifici és declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

santdaniel1_phixr

És l’únic monestir benedictí femení de Catalunya.

monjuic1

Castell de Montjuïc és un edifici declarat bé cultural d’interès nacional. Fou un bastió construït a l’estratègica muntanya de Montjuïc per ordre de Felip IV després d’acabar-se la Guerra dels Segadors de 1653, per defensar els accessos al Pla de Girona des del nord.

LA MEVA: Girona té tot l’encant de les grans ciutats, però sense el trànsit agitat de les grans masses dels vianants. Es pot visitar durant tot l’any. Per a mí, la millor ciutat de Catalunya.

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s