Guimerà

Vols veureu moltes arcades, cobertes, escales,… tot això molt ben conservat?

Vine a Guimerà vila declarada Conjunt històric-artístic el 20 de juny de 1975.

Aquesta insòlita població medieval esglaonada, que el poble ha batejat graciosament amb el nom de «nou de copes»

El terme municipal de Guimerà, de 25,42 km², es troba al sud-est de la comarca de l’Urgell, a 15 km de Tàrrega. L’únic nucli de població és Guimerà, el qual està unit mitjançant una carretera local a la comarcal C14 de Montblanc a Tàrrega, que continua vers llevant fins a Vallfogona de Riucorb i Santa Coloma de Queralt.

Els carrers de la part baixa del poble estan creuats per passeres ja sigui en galeria coberta o en balconada. Són passos per comunicar cases que estan a una i altra banda del carrer.

Les cases tenen sortida a un carrer per l’entrada principal i a un altre de nivell superior per les golfes.

A la plaça de l’església Santa Maria de Guimerà (s.XIV), gòtic de creu llatina. Destaca la rèplica del Retaule de Guimerà i el retaule modernista del deixeble de Gaudí Josep Maria Jujol.

El Castell (s.XI), malmés per la primera guerra carlina, antigament convertit en palau residencial, la seva torre de guaita es el seu element mes característic, ben comunicat amb altres torres de la zona, salvaguardava la vall.

Passejant pel seus carrers, les seves cases de pedra amb detalls i elements decoratius de portes, finestres i arcades, et fan reviure temps llunyans. Viatjaràs enrere del segle XXI al X: caminaràs i et podràs aturar-te i observar.

A 2,5 km., del nucli  trovarem el Santuari de Santa Maria de Bovera (s. XII), monestir cistercenc femení. Santuari molt estimat a la zona.

Cal disfrutar de les maravelloses panoràmiques de la Vall del Corb, del Pirineu i de l’agricultura de les terres de secà com a font d’ingressos de la comarca.

LA MEVA: quan entres en les carrerons d’aquest poble t’oblides del món exterior, és molt bonic. Si és un dia clar, us recomano visiar el Santuari de Sta. Maria de Bovera, encara que sigui només per les vistes.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

FITXA TÈCNICA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s