La Bisbal de l’Empordà

La Bisbal és la capital del Baix Empordà, en el centre geogràfic de la comarca i travessada pel riu Daró. Interessant nucli de carrers estrets, amb edificis i elements arquitectònics dignes de ser visitats.

La ciutat conserva un interessant nucli de carrers estrets, amb nombrosos edificis i elements arquitectònics dignes de ser visitats.

L’edifici més emblemàtic i significatiu és el seu castell palau, veritable joia del romànic civil català. Bastit pels bisbes de Girona a finals del segle XI, l’edifici –que consta de planta baixa, pis i una torre– va ser objecte de diverses reformes entre els segles XV i XVIII.

Altres elements patrimonials remarcables són el carrer del Call (barri jueu), carreró estret i fosc en forma de ziga-zaga i l’fesglésia de Santa Maria (1701-1757), edifici de grans dimensions d’una sola nau amb capelles laterals i d’estil barroc.

Les Voltes, conjunt de cases porticades projectades en el segle XIX, són un tret característic de la trama urbana.

Coneguda bàsicament per la seva tradició ceràmica, la Bisbal és un dels centres terrissers més importants de Catalunya. En el famós carrer de l’Aigüeta hi ha nombroses botigues d’articles de terrissa i de ceràmica o al Terracota Museu de Terrissa i Ceràmica Industrial.

LA MEVA: amb elements patrimonials per visitar encara que no sigui un poble espectacular.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s