La Costa del Montseny

Forma part del municipi de Fogars de Montclús de la comarca del Vallès Oriental. Situat en el vessant sud del Massís del Montseny. La capital del municipi és Mosqueroles.

L’ església de Sant Esteve de la Costa de Montseny, la més antiga del terme, consta d’una nau rectangular, amb un absis i dos absidioles, la de migjorn canviada al fer-hi la sagristia (1758). Hi han quatre capelles laterals amb alguna arqueria gòtica.

A l’ exterior hi ha un comunidor i una escala amb arcada que porta al campanar, els dos elements foren construïts al 1680. Hi és venerada la bella imatge gòtica d’alabastre de la Mare de Déu dels Àngels (s. XIV).

Tot i tenir un nucli de població petit, la zona compta amb una important activitat turística, amb força restaurants, hotels, càmpings, àrees d’esplai, cases de colònies, escoles de natura, i és en aquest terme on s’ubiquen les oficines centrals del Parc Natural del Montseny.

LA MEVA: petita població del Montseny, on tinc una estimació especial per les meves nombroses estades. Un record especial a tot l’equip del Restaurant de la Costa.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització