La Garriga

La Garriga va anar creixent al voltant del camí ral medieval que unia Barcelona i Vic i que es va anar transformar en el “carrer major” del poble.

A mesura que va anar creixent va anar formant un nucli que avui gira a l’entorn de dues places, la de l’Església i la de can Dachs.

Gràcies al clima del municipi, així com la ubicació en la geografia de la ciutat i gràcies a la presència d’aigües termals, el municipi sembla que tenia una gran activitat en termes de població, es calcula que almenys els Romans podria haver passat aquí.

La vil·la romana de can Terrers, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, és la plasmació del poder de la Roma de fa 2.000 anys a la Garriga.

Amb el nom de la Doma es coneix el conjunt que inclou l’antiga església parroquial, els edificis de la domeria i el cementiri vell.

Situat just al costat de l’estació de tren, el refugi antiaeri de l’estació és el primer refugi museïtzat de Catalunya. Es tracta d’un refugi excepcionalment ben conservat, excavat directament a la roca granítica, amb més de 110 metres de galeries.

L’edifici de can Raspall és una magnífica construcció modernista i la primera obra de l’arquitecte Manuel J. Raspall. Es tractava d’una casa medieval, on va néixer la mare de l’arquitecte, que Raspall va transformar en el que és ara.

Art, arquitectura i natura es donen la mà en l’arquitectura d’estiueig de finals del segle XIX i el primer terç del XX. Edificis eclèctics, modernistes i noucentistes us guiaran en un petit recorregut que us permetrà endinsar-vos en el món burgès de fa un segle.

La Garriga compta amb molts d’altres llocs d’interès, Des de la capella romànica de Santa Maria del Camí, del segle XII, passant pel casal de Rosanes –una masia fortificada amb una torre del segle XIII i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional-, fins els arbres monumentals que esquitxen tant el paisatge urbà com l’entorn natural del poble…

LA MEVA: un poble per passar-hi tot el dia.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització