La Pobla de Lillet

Passejant pel nucli històric, reviureu els inicis del nostre poble a principis de s. XIII, quan la família dels Mataplana es va establir al Castell i va iniciar la construcció de La Pobla de Lillet. Els seus carrers empedrats, estrets, conserven tot l’encant d’un nucli històric.

L’església parroquial ha sofert moltes transformacions, abans d’arribar a l’església d’avui. En el segle passat estava dedicada a l’advocació de l’Assumpció de la Verge, prova n’és que encara corona l’altar major una imatge representant aquesta advocació.

El Pont Vell és el més antic dels ponts que actualment travessen el Llobregat. Aquest Pont de singulars característiques dóna al poble un segell de particularitat. Actualment té una sola arcada de grans dimensions. La seva construcció data del segle XIV i l’última restauració es va iniciar l’any 1984.

Gaudí a la vall de Lillet, el Monestir de Santa Maria de Lillet, el carrilet turístic, itineraris paissatgístics, el Castell de Lillet, les fonts, entre altres, aquesta població té molt atractius.

Santa Maria de Lillet,  antic monestirs de agustins durant el segle XI.

LA MEVA: tot i anar-hi molt aviat i amb serveis tancats, aquesta bonica població és molt interessant. Cal gaudir d’aquesta vall en la seva plenitud. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Berguedà

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s