L’Escala

Els seus primers pobladors hi van arribar per mar i van fundar-hi l’antiga cituat d’Empúries, que acull actualment el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Sant Pere de l’Escala és protegida com a bé cultural d’interès local. L’església fou beneïda, abans de la seva finalització, el 1739 i des de 1777 és parròquia independent d’Empúries.

Neix al segle XVI com a barri pescador de Sant Martí d’Empúries, al voltant d’un petit port entre les platges d’Empúries i la de Riells, i va passar a ser cap de municipi al segle XVIII. El nom de la vila prové del topònim Scala, que designa un port natural pel refugi de barques.

El mar i les platges, es converteixen en eixos de la vida de vilatans i visitants, amb la seva tradicional font de riquesa: la pesca i la salaó d’anxoves.

Les Ruïnes d’Empúries són la visita obligada a tothom que visita l’Escala. Es tracta d’un jaciment de renom universal.

Un dels jaciments arqueològics més importants de Catalunya. Antic port, les successives ciutats grega (Emporion) i romana (Emporiae) van ser la porta d’entrada de les cultures clàssiques a la Península Ibèrica: les restes conservades en són un privilegiat testimoni.

LA MEVA: lloc especial per a mi, hi vaig a dinar tot sovint. Quan el mar està calmat és magnífic!

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s