L’Esquirol

L’Esquirol és un extens municipi situat a l’est de la comarca d’Osona.

S’originà a partir del segle xv en el llarg camí de Vic a Olot. El nucli inicial va ser un hostal enclavat en un antic mas anomenat, actualment, el Perai i que antigament s’anomenava Hostal de l’Esquirol, pel fet que hi vivia una família de cognom Esquirol. L’altre nom del terme, Santa Maria de Corcó, es va afegir el 1743, quan es va traslladar al poble la parròquia de Corcó.

L’Esquirol és la població que concentra més serveis, però el terme comprèn els nuclis de Cantonigròs, Sant Julià de Cabrera i Sant Martí Sescorts, aquest darrer situat ja pràcticament a la plana de Vic.

L’Esquirol és el camí natural o porta d’entrada al Collsacabra, tot i el creixement dels últims anys conserva racons de gran bellesa i a on es respira molta tranquil·litat.

Pont medieval que travessa la riera de la Gorga en el camí ral de l’Esquirol a Sant Bartomeu Sesgorgues. Durant els aiguats de 1940, el curs de la riera es veié alterat i actualment, aquesta no passa per sota el pont.

LA MEVA: població un pel desornedada, estil osonenc de carrers estrets i de circul.lació complicada. Molt de patrimoni arquitectònic i natural per visitar.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització