L’Hostalnou de Bianya

L’Hostalnou de Bianya és una entitat de població i cap del termen del municipi de la Vall de Bianya.

El poble de l’Hostalnou està format bàsicament per una sèrie de cases situades al llarg de la carretera. En ser el cap municipal, podem trobar-hi l’Ajuntament, a part d’altres edificis municipals com el Centre Cívic o la zona esportiva.

Cal destacar l’edifici Mas Riba, reformat per l’arquitecte noucentista Rafael Masó i que actualment forma part d’una indústria.

Santa Margarida de Bianya és l’església de L’Hostalnou de Bianya, al peu de la serra de Sant Miquel del Mont, a la Vall de Bianya i inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

És un edifici d’una sola planta amb transsepte o creuer que respon a les característiques del romànic del segle XII amb l’excepció d’una absidiola del segle X, al nord.

La Torre de Sant Pere és una antiga masia del s. XIV, i propietat de la Família Vayreda (conegut pintor Joaquim Vayreda) des de mitjans del s. XIX. 

LA MEVA: petita població de pás i ja més industrialitzada a peu de carretera. Destacar les panoràmiques des de l’església de Santa Margarida.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització