Llagostera

Llagostera disposa d’un ampli patrimoni arquitectònic algun d’ell catalogat com a Bé d’Interès Nacional com la Muralla. Una passejada pel nucli antic de Llagostera permet fer un recorregut per nombrosos edificis amb un important interès històric i el mirador de la plaça del Castell, que ofereix al visitant una vista de les Gavarres i el Prepirineu.

L‘actual ajuntament té unes voltes a la Sala de Sessions que daten del segle XV.

L’església parroquial de Sant Feliu és un edifici amb data del segle XVII, malgrat que ja se‘n tenen referències des del 855. És de planta rectangular d‘una sola nau i absis poligonal. Destaca la portalada d‘estil gòtic català. A l‘interior de la fornícula hi ha una reproducció d‘una imatge de Sant Feliu, ja que l‘original va desaparèixer durant la guerra civil.

Al llarg dels carrers del centre, també trobem edificacions d’estil modernista, noucentista o bé fruit de l’esplendor econòmic sorgit de la indústria surotapera del segle XIX i XX, que configuren l’anomenada Ruta Arquitectònica.

El Casino Llagosterenc es va construir a mitjans del segle XIX, d‘estil Noucentista, quan a Llagostera hi havia un gran moviment associatiu molt lligat a la indústria del suro. El primer edifici (1891-1903) va ser substituït per l‘actual el 1936.

Els orígens del Castell de Llagostera se situen al s. XII tot i que les restes actuals pertanyen a un poderós conjunt fortificat dels segles XIV-XV, del qual se‘n conserven tres torres.

El Museu Fundació Emili Vilà
 acull una valuosa col.lecció amb peces de Modigliani, Touluse-Lautrec, Degas, Goya, Picasso, Corot i Rousseau, a més d‘obres del pintor Emili Vilà Gorgoll, llagosterenc que triomfar com a cartellista i com aretratista.

LA MEVA: amb la restauració i renovació tant del patrimoni arquitectònic del castell-muralles i dels carrers adjunts, així com la Plaça Catalunya i altres espais urbanístics, Llagostera ha fet una millora molt important. Em queda pendent de visitar el Museu Emili Vilà.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s