Llambilles

El municipi de Llambilles es troba situat al sud-est de la ciutat de Girona, al sector nord-occidental del massís de les Gavarres, comprenent els veïnats de Sant Cristòfol, d’Erols, de la Carretera, de l’Estació i del Pla de Bugantó.

El sender per a vianants lents i l’antiga estació a la Ruta del Carrilet, el ferrocarril de via estreta que va connectar el poble amb Girona i Sant Feliu de Guíxols des de la fi del segle XIX fins a 1969.

L’església parroquial de Llambilles és d’origen romànic. L’edifici actual, de factura gòtica amb elements barrocs, fou construït sobre aquella base primitiva.

Consta que l’any 882 la capella de Sant Cristòfol pagava “delmes i primícies” a la Catedral i a Sant Feliu de Girona. L’any 1082 figura amb el nom de “Sancti Christophori de Llambillis”. La capella romànica havia estat sufragània de la parròquia de Cassà de la Selva. Amb posterioritat passà a dependre de la de Llambilles.

La Torre és un conjunt rural format per un mas antic amb diferents edificacions i una ampliació eclèctica del segle passat de planta rectangular amb una torre i una gran sala a la planta pis. La part vella és de planta irregular amb diferents construccions.

LA MEVA: petita població a peu de les Gavarres.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització