Llinars del Vallès

Llinars del Vallès és una vila i municipi de la comarca del Vallès Oriental. Forma part de la zona geogràfica del Baix Montseny. El terme municipal s’estén des dels contraforts meridionals del Massís del Montseny fins a la Serralada Litoral.

L’Església de Santa Maria es troba citada per primera vegada l’any 1040. El bisbe de Barcelona, Guislabert, féu donació, aquest any, d’aquesta parròquia al capítol de la Seu de Barcelona.
El temple actual és fonamentalment del segle XVIII. Fou començat el 1680 en el mateix lloc d’una antiga església romànica.

L’entorn de Llinars està habitat des de la prehistòria, i encara hi ha com a testimoni restes arquitectòniques com el Dolmen de Pedrarca (2200 aC – 1800 aC) o el Poblat Ibèric del Far que estava habitat el segle V aC.

Castellnou de Llinars és un castell renaixentista de la localitat de Llinars al Vallès Oriental. La seva construcció està documentada entre els anys 1548 i 1558[1] per encàrrec de Riambau de Santcliment (o de Corbera-Santcliment) en esfondrar-se el castell de Castellvell pel terratrèmol de 1448. Va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

LA MEVA: pendent acabar visita completa (Poblat ibèric del Far, la Torrassa, el dolmen de Pedrarca i Castellvell).

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s