Manresa

El centre històric de Manresa es localitza en el que fou la ciutat dins la muralla medieval, que es va ampliar amb tres períodes  a mida que anava creixent la ciutat, des del segle XII al XIX.

La Plaça Major de Manresa era i és un dels punts de reunió dels seus habitants i on hi ha l’Ajuntament de la ciutat. L’Ajuntament presideix la plaça i és un edific d’estil barroc civil construït entre el 1739 i 1777 amb una façana sòbria.

La Basílica de Santa Maria de la Seu, una de les esglésies més notables del gòtic català, equiparable per les seves dimensions a la categoría d’una catedral. la basílica fou construïda entre els segles XIV i XV, dirigida per Berenguer de Montagut (que també projectà l’església de Santa Maria del Mar de Barcelona). Es caracteritza per l’austeritat general de l’edifici i l’extraordinària amplada de la nau. A l’interior destaca el conjunt de retaules medievals, la cripta, el claustre, el museu i les restes de l’antic pòrtic romànic al subsòl de l’edifici.

El Pont Vell és un dels tres elements emblemàtics de la façana monumental de la ciutat. Construït als segles XII-XIII amb la típica forma d’esquena d’ase. És anomenat Vell en contraposició al Pont Nou, que s’aixecà el segle XIV un tram més amunt del riu. Durant la Guerra Civil s’enderrocà la part central, reconstruïda entre els anys 1960 i 1962.

La Torre de Sobrerroca de base quadrada fou construïda entree els segles XIII i XIV. Aquest portal era un dels vuit que tancaven la muralla.

L’església del Carme, gòtica on tingué lloc el Miracle de la Llum el 21 de febrer de 1345. El temple que no ha quedat finalitzat de l’exterior per la manca de finançament. 

La Cova de Sant Ignaci, amb els anys, una senzilla coveta s’ha convertit en l’edifici més monumental de la ciutat. Damunt de la cova s’hi ha aixecat un santuari, que s’ha convertit indiscutiblement en elloc ignasià per Excel.lència i en un dels referents universals del món jesuític.

És el parc més gran de Bages i el lloc d’entreteniment per excel·lència de la ciutat de Manresa. Des de l’any 1974, el seu llac central emmagatzema l’aigua que desemboca la Sèquia i funciona com a reserva per a les llars manresans, amb uns 200 milions de litres de capacitat. Envoltant el llac, el parc de l’Agulla acull més de 600 arbres de 20 espècies diferents, a més d’àmplies zones amb gespa i espais per al joc infantil i la pràctica esportiva que fan d’aquest espai un dels més visitats de la comarca.

LA MEVA: no vaig poder entrar a la Cova de Sant Ignaci. Manresa és una ciutat que s’ha de visitar. Des de l’exterior no és atractiva però el seu centre històric si que ho és.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s