Mare de Déu de les Alegries

El Santuari de la Mare de Déu de les Alegries va ser la primera parròquia de la vila de Lloret de Mar, des de que va ser consagrada, el 1079, fins al 1522, quan es va inaugurar una nova parròquia a prop de la platja.

lesalegries1

L’església actual conserva ben pocs elements romànics, ja que fou reformada als segles XVII i XVIII i reconstruïda el 1914. És una obra inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

lesalegries2

És un edifici aïllat de planta rectangular coberta amb una teulada de doble vessant i ambun campanar adossat a la part nord de planta quadrada. La façana principal té una porta d’entrada amb els brancals de pedra.

lesalegries3

L’any 1913 es va fer una reforma impotant, es va col.locar el retaule barroc i es van fer sis pintures murals amb reproduccions dels misteris de goigs i ascenció del Senyor.

alegries4

alegries5

Des de 1628 el 7 de gener s’hi celebrava unamissa tradicional per les ànimes dels morts del cementiri i des de 1979, se celebra el dia 22 d’abril. L’origen d’aquesta missa, dita «missa del Traginer», és una llegenda sobre una hipotètica demanda de les ànimes d’aquell indret d’un record dels vilatants.

LA MEVA: església molt estimada per a mí, la tinc al cosas del meu lloc de treball.

FITXA TÈCNICA