Moià

Moià s’aixeca a 717 metres d’altura sobre el nivel del mar i amb un terme de 75,15 quilòmetres quadrats. Les primeres evidències de poblament les trobem a la prehistòria, en el jaciment de les Coves del Toll.

Santa Maria de Moià fou consagrada al 939. De l’església corresponent a aquella època, romànica, ja no en queda res. L’actual, bastida entre el renaixsement i el barroc, és una església gran, corresponent a la importància de la vila i a la riquesa de la seva antiga comunitat de preveres, una de les més influents de la Catalunya central a ledat moderna.

Ja a les primeries del segle XX Moià esdevingué en un centre d’estiueig i segona residència, deixant una forta empremta en el poble i en els seus habitants.

Rafael Casanova i Comes (Moià, 1660-1743), fou un advocat i polític català partidari de Carles d’Austria durant la Guerra de Successió Espanyola i darrer conseller en Cap de Barcelona (1713-1714). La seva figura ha esdevingut un exemple del ciutadà compromès en la lluita contra la tirania i un símbol de la defensa de les Institucions Catalanes d’autogovern. És objecte d’homenatge durant la Diada Nacional de Catalunya.

La vila de Moià, capital història de la comarca natural del Moianès, ofereix història, tradició, comerç amb un entorn i paisatge privilegiats.

LA MEVA: m’agrada molt aquesta població tot i ser relativament petita. L’entorn natural també hi acompanya. Un record especial al restaurant BLAT «l’art a taula» (carrer del comerç 14 – 938207982).

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Moianès

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s