Monestir de Sant Pau de Fontclara

Sant Pau de Fontclara és una església romànica enclavada al nucli de Fontclara. És un monument inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

fontclara2_phixrfotografia: F.Avellaneda

Sant Pau de Fontclara era un cenobi benedictí existent darreries del segle IX. L’any 889 el seu primer abat, Saborell, acudí a Orleans on recaptà un precepte del rei Odó en el qual li són confirmades diverses possessions al Baix Empordà amb el mateix lloc on hi ha la font «Clara, in ipso monasterio defluente». S’hi fa constar que Saborell havia fundat el monestir amb l’ajut dels veïns de l’indret.

fontclara3_phixrfotografia: F.Avellaneda

Es desconeix en quin moment desaparegué la comunitat monàstica. A darreries del segle XII és citada ja com a parroquial.

fontclara1_phixrfotografia: F.Avellaneda

Conserva in situ unes interessants pintures murals situades a l’arc triomfal i a l’absis. Estan presidides per la imatge de Maiestas Domini, dintre d’una màndorla envoltada pels símbols dels quatre evangelistes, i amb els dotze apòstols disposats a la part inferior. Les altres pintures, es troben en pitjor estat de conservació, representant la vida de sant Pau. El colorit és vermell, ocre i blau. Han estat datades d’inici del segle XIII.

LA MEVA: com moltes petites esglésies es troban tancades per visitar-les. Tot i així, pel furat del pany vaig poder fer fotografia d’una petita part de les pintures murals. 

FITXA TÈCNICA

+monestirs

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s