Monestir de Sta. Maria de Puigpardines

El monestir de Santa Maria de Puigpardines es troba situat al petit nucli de Puigpardines. Els primers registres que es tenen d’ell daten de l’any 1060 com una església parroquial.

puigpardinesfotografia: F.Avellaneda

El 1108 el bisbe de Girona i la vescomtessa de Bas cediren el lloc a la canònica augustiana de Santa Maria de Manlleu, la qual, poc després hi fundà un priorat, regit per un canonge o prepòsit. La canònica figura esmentada diverses vegades posteriorment, fins que a partir del segle XV ja no hi resideix cap canonge.

puigpardines1fotografia: F.Avellaneda

Amb els terratrèmols del segle XV es va ensorrar l’absis i, en reformar, construir la porta d’entrada al seu lloc. L’any 1592 es va convertir en una parròquia.

puigpardines2fotografia: F.Avellaneda

Del segle XII conserva la porta romànica de mig punt, dues columnes amb capitells, llinda i timpà llisos. Els capitells estan esculpits amb elements vegetals i unes petites caps.

LA MEVA: petit monestir que des de ja fa molt de temps només amb funcions de parròquia. Bonic i tranquil racó de la Vall d’en Bas. A la meva visita, és tancada per visitar l’interior.

FITXA TÈCNICA

+monestirs

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s