Monestir St.Pere de Casserres

Sant Pere de Casserres és un antic  i únic monestir benedictí a Osona, situat al terme de Masies de Roda i actualment mig envoltat pel pantà de Sau.

IMG20211002172636

IMG20211002171327

IMG20211002171421

fotografia: F.Avellaneda

El conjunt es d’estil romànic, tot i que ha anat tenint alguns canvis evolutius, especialment després dels terratrèmols del segle XV i amb l’abandonament de la vida religiosa i posterior us per a feines del camp.

st.pere casserres.3         st.pere casserres.8                                   fotografia: F.Avellaneda

IMG20211002171619

L’església, singularment més ampla que llarga, té tres naus separades per dos pilars en forma de creu. La nau central és la més alta. El claustre es va construir la segona meitat del segle XI i es conserven pocs elements.

st.pere casserres.9                                                                                                     fotografia: F.Avellaneda

Per dins estaven decorats per pintures murals al fresc, algunes de les quals encara es conserven. El campanar és de torre molt baixa, ja que sol té dos pisos i segurament es va construir quan el conjunt estava acabat. Junt a l’absis, a la zona exterior, es conserven unes tombes antropomòrfiques.

st.pere casserres.4                                                                                                       fotografia: F.Avellaneda

Actualment el monestir alberga una exposició de caràcter permanent on s’interpreta la vida dels monjos a Casserres, mitjançant l’ordenació museogràfica que ens permet conèixer com es vivia en un monestir en el segle XI.

LA MEVA: és un monestir molt interessant amb un entorn molt bonic.

FITXA TÈCNICA

+monestirs

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s