Montgat

Montgat és un municipi de la comarca del Maresme, de la qual n’és la localitat més meridional; està situada a la costa, al límit amb la comarca del Barcelonès, entre Badalona i el Masnou.

El nucli antic es troba situat al voltant del turó de Montgat, un petit penya-segat davant del mar, creuat per la carretera i un túnel per on passa la via del tren de la costa.

El terme municipal es troba accidentat pels contraforts de la serralada litoral  amb altres turons com Les Guixeres (112 metres) o La Marquesa (64 metres).

Es divideix en onze barris: les Mallorquines, les Costes, Can Ciurana, Can Maurici, les Vilares, el Turó del Mar, el Residencial Camí d’Alella, la Colònia Argentina, el casc antic, Monsolís i el Pont de Tiana.

La part més antiga del poble, vora de la platja, encara conserva construccions arcaiques, si bé als darrers anys hi proliferen noves construccions, sobretot de gent que s’hi ha mudat donat les bones comunicacions i les bones connexions amb Barcelona.

Dues platges configuren el litoral de Montgat: la dels antics Banys Montgat i la platja de Monsolís, separades per l’esmentat turó.

Montgat tingué el primer túnel ferroviari de Catalunya i Espanya quan el 1848 es posà en funcionament la línia del tren Barcelona-Mataró. L’any 1867 s’hi va establir una parròquia.

LA MEVA: vull deixar els blocs de pisos i centrar-me en l’antic nucli, totalment mariner, tot i estar envoltat d’infraestructures viàries.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s