Museu de la Ràdio

Una col·lecció de més de 150 aparells de radio de totes les èpoques i estils constitueix el primer Museu de la Ràdio a Catalunya, a Roda de Barà de Luis de l’Olmo.

DSC_0041_phixr
fotografia: F.Avellaneda

DSC_0042_phixr (1)fotografia: F.Avellaneda

El museu està situat en el centre cívic La Roca Foradada, que s’alça sobre el mar Mediterrani, en l’enclavament del Roc de Sant Gaietà. El seu centenar llarg de joies radiofòniques, algunes de valuosa artesania, han estat adquirides i conservades durant decennis per de l’Olmo, peces que daten de finals del segle XIX fins als anys seixanta del segle XX.

DSC_0043_phixr (1)
fotografia: F.Avellaneda

En un futur el museu s’ampliarà amb una sala en la qual els visitants podran escoltar enregistraments de milers d’hores de radi emeses pel veterà radiofonista. De l’Om ja va promoure un museu similar a la seva ciutat natal, Ponferrada (León), però la creació d’aquest renova els seus vots d’afecte amb Roda de Barà, localitat en la qual té fixada la seva segona residència des de fa 40 anys, i que considera “el meu segon poble”. Luis de l’Olmo és molt volgut a Roda de Barà, on va organitzar 14 edicions del Festival de la Expocanción i és fill adoptiu del poble, amb una plaça al seu nom.

FITXA TÈCNICA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s