Museu del Mar

La historia de Lloret és la historia d’un poble ran de mar i les vivències d’una gent emprenedara que sempre ha optat pels camins que els oferien les aigües de les seves platges. Aquesta obertura al món ha fet que Lloret es relaciones i revés d’antic la influencia d’altres pobles i cultures de la Mediterrània sense renunciar mai a les serves arrels.

patrimoni.museudelmar1

El Museu del Mar està situat en un entorn privilegiat davant del mar. La seu de Can Garriga, una casa indiana de tres plantes amb un gran valor històric i patrimonial. Compta amb una important col.lecció de maquetes navals que els experts qualifiquen d’extraordinària i una altra d’objectes i materials relacionats amb el món de la vela que contribueixen a la comuinicació de la cultura i la historia de Lloret.

Amb tres àmbits per visitar:

Fills del mar

patrimoni.museudelmar5

Aquest espai tracta l’ancentral relació del mar i Lloret a través d’una col.lecció d’objectes i records i amb l’ajuda d’una projecció.

Mediterrani

patrimoni.museudelmar3

patrimoni.museudelmar8

Aborda el comerç marítim de Lloret per la Mediterrània presentant les rutes que feien els vaixells de cabotatge, les maquietes d’aquests vaixells i els productes que transportaven.

Les portes de l’oceà

patrimoni.museudelmar6

Arrenca a partir del decret de Carles III, quan els lloretencs decideixen construir els seus propis vaixells per comercial i viajar fins a Amèrica.

Lloret després dels velers

patrimoni.museudelmar11

patrimoni.museudelmar10

Aquest espai ens porta de nou a casa, quan els vaixells de vela van deixar de ser competitius i es van perdre les colònies. Mostra el ritme de vida d’un poble on conviuen pescadors i pagesos.

Més enllà de la platja

patrimoni.museudelmar9

El viatge finalitza mostrant els diferents atractius de turisme cultural que ofereix la vila i que formen part d’una idea global cap el territorio de la memòria.

LA MEVA: renovat i amb una imatge més moderna.

FITXA TÈCNICA