El Museu dels Sants d’Olot és un centre patrimonial que té com a objectiu principal donar a conèixer l’activitat artesana de producció d’imatges religioses d’Olot (Girona), una activitat amb més de cent anys d’existència que ha tingut una incidència molt important a la ciutat.
La visita al Museu dels Sants d’Olot permet trobar-se «dins» d’un taller en plena activitat. A més, agrupa una col·lecció d’imatges de sants i passos de Setmana Santa, figures de pessebre, figures decoratives, faràndula, així com peces antigues i emblemàtiques, ja sigui d’antics tallers avui desapareguts com a actuals.
El Museu dels Sants d’Olot està situat en un edifici neogòtic que va ser antiga seu de «L’Art Cristiano», el primer taller d’imatgeria religiosa fundat a Olot en 1880 per Joaquim Vayreda Vila, Josep Berga Boix i Valentí Carrera, amb la intenció de donar sortida professional als alumnes de l’Escola Pública de Dibuix d’Olot, i dignificar les realitzacions d’escultura religiosa que es realitzaven en aquells moments.
Les imatges realitzades en aquests tallers, coneguts com «Sants d’Olot», es construeixen amb pasta de fusta, a partir de models originals d’escultors coneguts. En elles sobresurten els seus ulls de cristall i es decoren artesanals amb pintura a l’oli, orles i daurats, seguint les pautes del conegut art de Sant Sulpici, originari de París.