Museu d’Història de Girona

L’edifici del Museu d’Història de Girona i que és conegut popularment amb el nom d’“Institut Vell” fou aixecat a partir de l’any 1762 pels frares caputxins.

museugirona4_phixrfotografia: F.Avellaneda

girona_0184_phixrfotografia: F.Avellaneda

Fa prop de dos mil anys, els romans van fundar Gerunda, per la seva situació estratègica, controlant l’eix terrestre de comunicacions nord-sud. Van construir poderoses muralles i van adherir el seu perímetre al terreny natural, donant lloc a una ciutat de planta quasi triangular.

 

girona_0207_phixr (1)fotografia: F.Avellaneda

La ciutat romana va arribar a tenir entre mil i dos mil habitants, vivint en un traçat urbà regular de carrers paral·lels i perpendiculars.

museugirna6_phixrfotografia: F.Avellaneda

museugirona1_phixrfotografia: F.Avellaneda

Dóna a conèixer el procés de formació de Girona, des de l’aparició de les primeres restes humanes a la zona fins a la transició a la democràcia i parlar de la societat que ha fet possible, en un recorregut cronològic que comprèn catorze sales que es completa amb diversos àmbits temàtics com el que està dedicat la Girona industrial.

museugirona7_phixrfotografia: F.Avellaneda

Entre el 1500 i el 1800, va passar de ser una ciutat manufacturera a convertir- se en una plaça d’armes, i en temps de pau, en un baluard de l’Església i de l’aristocràcia local.

girona_0201_phixrfotografia: F.Avellaneda

museugirona9_phixrfotografia: F.Avellaneda

La Guerra del Francès, amb els 18 mesos de resistència contra l’exèrcit napoleònic, els gironins van viure un dels períodes més dissortats de la seva història. La ciutat va perdre la meitat de la població i va patir les greus conseqüències d’aquest desgast econòmic i social fins ben entrat el segle XIX.

girona_0205_phixrfotografia: F.Avellaneda

Col.lecció permanent: abans de Girona, fundació de la ciutat, època moderna, la guerra del francès, segle XIX, modernisme i noucentisme, república, guerra civil i transició democràtica i sales temàtiques.

LA MEVA: un espai divulgatiu per conèixer l’història de Girona, en un edifici que serveix de marc per visitar tant la col.lecció permanent com les sales temàtiques. Un edifici que et pots perdre.

FITXA TÈCNICA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s