Museu diocesà d’Urgell

La col·lecció de pintura mural del Museu Diocesà d’Urgell correspon majoritàriament al període romànic i prové de les comarques del Pirineu, concretament de les esglésies d’Estaon, d’Isavarre, de Surp, de Sorpe, de València d’Àneu, d’Aineto, de Cabdella, de Baltarga, i d’Os de Civís.

patrimoni.museuurgell1

pobles.laseuurgell10

pobles.laseuurgell7

patrimoni.museuurgell3

patrimoni.museuurgell6

La pintura sobre tela està representada per un conjunt de setze teles de grans dimensions datades del s. XVI, procedents del conjunt catedralici de Santa Maria d’Urgell.

patrimoni.museuurgell2

La col·lecció d’escultura del Museu Diocesà d’Urgell comprèn des del romànic al s. XIX. De l’època romànica, destaquen les Mare de Déus procedents de les comarques pirinenques, els capitells romànics procedents de la col·legiata de Santa Maria de Tremp, un parell de sarcòfags de pedra de la segona meitat del s. XII i l’Ara de marbre romànica de la Catedral.

patrimoni.museuurgell7

El Museu Diocesà d’Urgell compta amb una important col·lecció d’orfebreria procedent del tresor de la Catedral i de les diferents parròquies del Bisbat.

patrimoni.museuurgell8

El Museu Diocesà d’Urgell conserva una petita col·lecció d’indumentària formada per casulles, dalmàtiques, capes, estoles, maniples… i altres paraments d’altar.

LA MEVA: important i ben documentat.

FITXA TÈCNICA