Nulles

Nulles és un municipi de la comarca de l’Alt Camp.

Va formar part de la Vegueria de Tarragona fins al 1716. Després va passar a formar part del Corregiment de Tarragona des del 1716 fins al 1833.

El Celler Cooperatiu de Nulles, d’estil noucentista, va ser construït entre el 1919 i 1920 per l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell i Brunet. L’edifici consta de dues naus principals i tres cossos auxiliars, producte d’ampliacions posteriors, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

L’església parroquial, dedicada a sant Juan Bautista i el seu esvelt campanar. El seu procés de construcció, reforma i adaptació ha estat llarg a través del temps. Destaquen la reedificació del segle XVI, que va suposar abandonar l’antiga capella del castell i les ampliacions i reformes dels segles XVII, XVIII i XIX que la van deixar en la seva configuració actual. En 1939 es van cremar totes les imatges, altars i utensilis.

A considerar. también, el «castell», lugar donde se levantaba el antiguo castillo, con una excelente vista sobre toda la comarca. Del antiiguo castillo solo queda una pared, en la cual se puede observar «opus spicatum».

LA MEVA: petita població, no atractiva per visitar.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Alt Camp