Olot

Olot, la capital de la comarca de la Garrotxa, està situaada en una plana travessada pel riu Fluvià i la riera de Ridaura i envoltada per les serres de Sant Valentí, Aiguanegre, l’altiplà de Batet, arboleny i Sant Valentí de la Pinya.

Olot, “la ciutat dels volcans”, és una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per formar part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

En el seu terme municipal hi ha quatre volcans: el Montsacopa, el Montolivet –aquests dos, visitables-, la Garrinada i el Bisaroques.

L’església de Sant Esteve és una construcció de gran volum que data del s. XVIII. El perfil de l’església i el campanar són elements molt emblemàtics de la ciutat d’Olot. La façana actual és de l’any 1800 i hi destaquen les tres fornícules buides, que contenien imatges de pedra de sant Esteve, sant Valentí i santa Sabina, destruïdes el 1936.

A l’interior destaca el retaule barroc del Roser (una obra de gran qualitat), així com també l’escultura de l’altar major (feta per Josep Clarà), un Crist de Ramon Amadeu i el valuosíssim Crist abraçat a la creu del Greco que es troba al Museu Parroquial.

En el Museu de la Garrotxa, les seves sales estan dedicades principalment a l’anomenada Escola Paisatgística d’Olot representada per Marià Vayreda i per Josep Berga i als escultors olotins Miquel Blay i Josep Clarà, considerats dues figures cabdals del modernisme i del noucentisme.

En el Museo dels Sants permet trobar-se “dins” d’un taller en plena activitat. A més, aplega una col·lecció d’imatges de sants i passos de Setmana Santa, figures de pessebre, figures decoratives, faràndula, així com peces antigues i emblemàtiques tant d’antics tallers ja desapareguts com d’actuals.

El passeig de Barcelona és un indret bellíssim que permet meravellar-se amb la zona residencial de l’eixample Malagrida. Aquesta compta amb un conjunt de cases memorables, senyorials, modernistes i noucentistes, inserides dins un interessantíssim disseny urbanístic de ciutat jardí.

Els elements festius més populars a la ciutat durant les Festes del Tura (festa major d’Olot celebrada pels volts del 8 de setembre) són indiscutiblement els components de la faràndula olotina: els Gegants (amb el Gegant i la Gegantessa), el Cap de Lligamosques, els Cavallets i els Cabeçuts, entre d’altres. Tots són figures imprescindibles en la celebració al carrer de la festa patronal de la ciutat.

LA MEVA: ho té tot: gastronomia, naturalesa, cultura i història.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja un comentario