Palau-Saverdera

Palau-saverdera és un poble de prop de 1.500 habitants de la comarca de l’Alt Empordà, que està situat al peu del vessant sud de la serra de Verdera (78 m. d’altitud). El poble limita amb Roses, el Port de la Selva, La Selva de Mar, Pau i Castelló d’Empúries.

La població és la seva situació privilegiada: el poble està a només 5 quilòmetres de les platges de Roses i a 19 quilòmetres de la capital de la comarca, Figueres, amb atractius tant importants com el Teatre Museu Dalí.

Entre els edificis històrics o notables cal destacar l’església de Sant JOan de Palau-saverdera, romànica, del segle XI, de tres naus cobertes amb voltes i tres absis semicirculars amb decoració llombarda; s’hi afegí un creuer en època romànica tardana, i encara s’hi feren algunes reformes posteriors.

És un monument fonamental per a entendre les característiques pròpies del romànic d’aquest territori. A la placeta del costat de tramuntana del temple hi ha plantada una estela funerària medieval que va ser trobada a l’indret de l’antic cementiri.

LA MEVA: petita població, petit romànic. Entorn fantàstic.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s