Palol de Revardit

Palol de Revardit és un municipi de la comarca del Pla de l’Estany. Està situat al sud-est de la comarca.

El nucli està format per l’esglèsia de Sant Miquel, construida a la primera meitat del segle XII, i situada dintre del recinte del castell que fa les funcions d’esglèsia parroquial. Encara que força deteriorada es manté la decoració romànica.

El conjunt d’aquest territori ha tingut un poblament antic, com ho demostra l’existència del dolmen neolític de la Mota. Té una superfície molt extensa de boscos suaus, pins i alzines, fet que, amb la combinació controlada d’edificacions, conforma un paisatge natural privilegiat, i que engresca recorre’l sigui a peu o en cotxe.

Els orígens del castell es troben l’any 1975 que hi morí el bisbe Bernat de Carcassona, fill de Cornellà del Terri. Actualment, d’aquest castell, en resten llenços de muralla i fragments de l’edifici principal que avui s’ha convetit en masia.

En destaca, però la torre gòtica, quadrada, de considerable amplada i alçada que sobre surt davant mateix de l’església de Sant Miquel i que malgrat la seva austeritat és una construcció molt espectaclar. Més seradada hi ha una antiga torre circular que formava part d’aquest recinte.

El pou de glaç de Palol és una construcció dels segles XVII i XVIII i és un dels més grans d’aquestes característiques en tota la comarca.

LA MEVA: petita població. Tot l’entorn del castell molt bonic.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització