Pals

El Poble Medieval de Pals, al cim del Puig Aspre, des d’on es contempla una vista magnifica del Empordà petit o Empordanet. Els primers documents que fan referència al Poble Medieval de Pals estan datats del Segle IX.

Pals fou premiat amb el Premi Nacional de Bellas Artes (1973), el Premi nacional de Belles Arts i Turisme (1980) i la medalla d’Honor del Turisme de Catalunya (1986).

L’església Sant Pere de l’any 944, on es barregen diversos estils, romànic, gòtic i barroc fruit de les diverses reconstruccions que ha sofert al llarg de la seva història.

Pals, és un conjunt monumental històric molt antic format pel castell, la vila i les muralles. Malgrat no hi han vestigis d’època romana, el seu nom evoca aquest origen, donat que el seu nom prové del llatí «Palus» que significa lloc pantanós, i el castell s’anomenava «Castellarum Montis Aspero» que en català és Mont-aspre.

Entre l’any 1380 i el 1482 esclaten varies revoltes de camperols anomenades Revolta dels remences que culminen amb la guerra civil catalana contra Joan II.

Arran d’aquest conflicte el castell va quedar molt malmès i el monarca va permetre aprofitar les seves pedres per reconstruir l’església de Sant Pere i les muralles de la vila. Només es va conservar la torre circular, coneguda actualment com la Torre de les Hores.

El poble, que compta amb tres nuclis, el nucli antic, cap a la platja ens trobem els Masos de Pals enmig dels boscos i si continuem una mica més, arran d’aigua, topem amb les edificacions de la Platja de Pals. Per aquest motiu és una població molt complerta.

Ca la Pruna, situada en l’entrada del nucli antic, és una casa fortificada del Segle XV, on podem trobar el museu d’arqueologia submarina i diverses sales d’exposicions temporals. Aquesta Casa-Museu s’ha convertit en el punt de trobada de la Vila de Pals.

El mirador d’en Josep Plà, des de on es pot gaudir d’una vista magnífica sobre l’Empordà petit o Empordanet.

LA MEVA: en els seus inicis Pals era el poble medieval per excel·lència de la Costa Brava i l’Empordà, tal i com es demostra pels seus nombrosos premis. Actualment, altres pobles semblants també s’han restaurat i millorat , tot i així, Pals segueix sent el més bonic, el més conegut i el que no es pot deixar de visitar.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s