Parc de Pedra Tosca

El Parc de Pedra Tosca és un parc del barri de Bosc de Tosca de les Preses.

pedratosca15_phixr

pedratosca3_phixr

pedratosca8_phixr

pedratosca10_phixr

El projecte fou planejat per RCR, i pot considerar-se un projecte atemporal. amb el qual es va captar la història del lloc i, utilitzant els materials propis de l’entorn, projectan una obra de gran valor estètic, en la qual destaquen les línies geomètriques netes donant al parc un aspecte modern.

pedratosca7_phixr

El projecte va voler recuperar l’espai amb actuacions respectuoses amb les obres fetes pels avantpassats de la zona. Està inclòs dins l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i està legislat per un pla especial de protecció des de l’any 1985.

pedratosca2_phixr

pedratosca9_phixr

pedratosca18_phixr

El parc està format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, que permeten observar i entendre l’entorn natural que es visita i inclou explotacions agrícoles amb cultius tradicionals de la zona i amb tècniques ecològiques.

pedratosca16_phixr

peddratosca1_phixr

En un territori que ha estat profundament modificat per l’activitat volcànica fins fa 11.500 anys, s’hi va anar dipositant una capa de terra d’una fertilitat especial derivada del seu origen eruptiu, on es va anar instal·lant la vegetació.

LA MEVA: l’espai de Pedra Tosca, és un lloc especial, original i amb una caminada d’una hora dins un entorn natural de pau.

FITXA TÈCNICA