Peralada

Pels anys 500 aC, un tribu ibèrica dels indiketes formà part del primer poblat emmurallat de Peralada, convertida al segle IX en centre del comtat de l’Imperi Carolingi.

Al llarg de l’Edat Mitjana va èsser una de les principals capitals de l’Empordà.

pont que comunica el Castell amb el convent del Carme

Ben comunicada, antigament hi passava un camí medieval. Actualment també, carretera de la Bisbal de l’Empordà a Portbou, de Figueres a Vilajuïga, de Peralada a Castelló d’Empúries i d’altres mucicipis voltants, un altre fins a Cabanes i Vilatenim.

Una bona part de la seva població (1.920 habitants) es dedica a la ramaderia i agricultura, però si hi ha quelcom que la fa coneguda és el seu castell, el Castell de Peralada.

Dins l’antic convent del Carme, una construcció del segle XIV, l’antic claustre, juntament amb l’església, són dues de les dependències originals del monestir que es poden visitar.La biblioteca amb prop de 80.000 volums i més de 1.000 edicions d’El Quijote. El Museu del Vidre i el Museu del Vi, són els altres atractius d’aquesta visita.

Al Castell de Peralada hi ha ubicat un dels casinos més impressionants del món per la seva magnífica decoració. 

LA MEVA:  el seu casc antic està restaurat i és bastant bonic. No fa falta dir de visitar el museu-castell i amb visita guiada. Pels que no estem acostumats, és divertit trobar i observar les cigonyes.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s