Peratallada

Peratallada conté moltes mostres d’arquitectura medieval. La vila conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l’Homenatge i el palau, les muralles i l’església de Sant Esteve. Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva.

Al mig del poble emmurallat s’alcen el castell, format pel nucli fortificat sobre un enorme basament tallat a pic, i el palau. El primer cop, però, que és documentat el castell correspon a l’any 1065, com un dels límits del castell de Pals.

La muralla que envolta el barri del castell forma un recinte clos. Al nord i a l’est, dues contramuralles protegien aquests sectors del poble. Aquestes muralles són dels segles XII-XIII, amb la part superior refeta entre el segle XVI i el XVIII. Del recinte principal, en resten alguns llenços, els valls i tres torres de planta quadrada (de les quals una és la Torre de les Hores) i restes d’una altra així com de l’entrada del carrer Major.

Uns 200 m al nord del portal, extramurs, es troba l’església parroquial de Sant Esteve, obra de finals del romànic.

Fou un municipi independent fins al 1977, que s’uní amb  Vullpellac i Fonteta per formar Forallac.

L’any 1949 tot el seu conjunt històric fou declarat  Bé Cultural d’Interés Nacional.

LA MEVA: visita i disfruta de la tranquilitat d’aquesta població del baix empordà, medieval, de carrers empedrats i de bellesa espectacular.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s