Piera forma part de la comarca de l’Anoia i el seu nom deriva del llatí «apiarium», que significa abellar. Casa Sastre, del segle XVIII (C/ Jaume Fons). L’esgrafiador Ferran Serra va restaurar la façana.
Casa de les Voltes. Del segle XVI. Mostra de la prosperitat del Cinc-cents, quan a Piera es van endegar algunes obres noves, essent aquesta una de les més destacades.
La població activa reparteix les activitats entre la indústria metal·lúrgica i de material elèctric, materials per a la construcció i empreses del mateix ram, química, fusteria, agricultura de secà, amb predomini de la vinya, amb DO Penedès, i el cereal, a més dels cultius arborícoles: l’olivera i l’avellaner.
El Castell de Piera (el castrum Apiaria, anomenat primerament de Fontanet) és documentat des de l’any 955, i ocupà el lloc d’un poblat ibèric. Jaume el Conqueridor va fer repetides visites i estades al castell de Piera, i la més llarga fou la d’agost-desembre de 1268. Jaume I, el 1265, va acordar amb la família Sescorts que li farien l’administració del castell i una generació rere l’altra hi romangueren fins al segle XVIII.
L’Any 1916 Ramon de Viala i de Ayguavives, Baró d’Almenar deixà enllestida una restauració magnífica. Actualment privat i amb visites concertades
D’estil preromànic (S.XII), posteriorment reformada. Visitar la capella i imatge del Sant Crist de Piera.
LA MEVA: no és un gran poble, un poble llarg. Si esteu interessats concertar visita al castell i així aprofitar millor la visita a aquest municipi.