Poblat neolític La Draga de Banyoles

La Draga és l’únic jaciment neolític d’ambien lacutre de la Península Ibèrica, equiparable als famosos poblats de la zona alpina europea però amb una cronologia més antiga perquè es remunta al 5300-5100 aC.

patrimoni.poblatbanyoles (3)

El fet que part del poblat hagués quedat submergit sola l’aigua ha permès una extraordinària conservació de la materia orgànica. És per això que s’han pogut recuperar part de les cases, aliments, cordes i eines de fusta, així com estris d’os, banya i sílex, vasos ceràmics i ornaments personals.

patrimoni.poblatbanyoles (4)

El jaciment fou descobert l’any 1990 i s’excava des d’aleshores. Les troballes realitzades i els estudis que s’hi duen a terme han revolucionat el coneixement que teníem sobre les primeres societats neolítiques del Mediterrani occidental.

patrimoni.poblatbanyoles (2)

Aquest par arqueològic vol posar a l’abast de tothom aquests coneixements a través de propostes didàctiques (tallers, demostracions, visites …) per al públic escolarj i general, emmarcades en un poblat neolític reconstruïts.

patrimoni.poblatbanyoles (5)

Un passeig pel poblat ens fa reviure el dia a dia d’aquest grup d’agricultors neolítics que es va establir en aquest immillorable entorn, vora l’estany.

LA MEVA: sempre que hi he anat al diumenge es troba tancat. Tot així, és ben visible les característiques d’aquest poblat.

FITXA TÈCNICA

+restes patrimonials

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s