Port de la Selva

El  terme municipal ocupa una extensió de 41,49 Km2 al nord del del Cap de Creus, a la Costa Brava i les primeres referències històriques del lloc que ocupa el Port de la Selva són de l’any 974. En una donació de Gausfred I d’Empúries-Rosselló efectuada aquell any al monestir de Sant Pere de Rodes  se cita el portus quod dicunt Armi-rodas. Fins a principis del segle XVIII, però, no hi ha referències a l’existència d’un nucli de cases en aquest lloc. El 1725 es va iniciar la construcció de la primera església. De bon començament eren cases de pescadors que vivien a la Selva de Mar i a altres pobles dels entorns.

L’actual església del Port de la Selva de Sta. Maria de les Neus és una construcció de la primera meitat del segle XX. Destaca per la seva antiguitat la imatge de Sant Pere, d’estil gòtic de pedra policromada salvada de l’espoli del Monestir i que es data al S.XV.

Aquest petit racó del cap de Creus compta amb algunes de les millors platges de la costa catalana. S’hi poden trobar des de platges de sorra fina fins a platges formades per pedres arrodonides per l’acció erosiva del mar i el vent, però totes tenen en comú l’aigua cristal·lina que caracteritza la costa del cap de Creus.

El patrimoni cultural del municipi té com a joia preuada el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, declarat Bé Cultural d’Interés Nacional l’any 1997.

LA MEVA: L’ imatge des del mirador a l’arribar a la població és fantàstica. Si no hi ha tramuntana, les aigues cristalines són espectaculars. El nucli antic no és gran cosa però el color blanc del conjunt dels edificis és atractiu. 

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s