Riudarenes

El nucli urbà de Riudarenes (comarca de la Selva) té una característica urbanística poc comuna: mentre la majoria de pobles i viles han anat creixent al voltant de l’església, a Riudarenes, les contínues crescudes i inundacions produïdes per la riera de Santa Coloma i alguns torrents, forçà a la població, a mitjans segle XVIII, a créixer cap el nord, de forma que l’església ha quedat en un extrem de la població, com a únic símbol defensiu del poble contra les aigües.

L’església parroquial està consagrada a Sant Martí de Tours, bisbe francès del segle IV, del qual es celebra la seva festivitat l’onze de novembre. L’església ja surt esmentada l’any 1190. L’edifici té planta de creu llatina de 28 metres de llargada per 12,6 metres d’amplada en els braços de la creu.

Un dels elements diferenciadors del poble de Riudarenes és el contrast entre el sector oriental del terme al marge esquerre de la riera de Santa Coloma i l’occidental més accidentada formada per les primeres elevacions de la Serralada Pre-litoral.

La zona protegida de la riera de Santa Coloma representa un patrimoni natural que lligat amb l’ús agrícola dels espais més planers genera un paisatge de gran importància.

LA MEVA: petita població, de pas entre Sils i Santa Coloma de Farners. Al seu entorn trobarem riquesa natural i patrimonial.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització