Roda de Berà

Antigament també Roda de Barà i el seu monument més conegut és l’arc de Berà.

La troballa de restes arqueològiques a l’Avenc del Merla demostra la presència de pobladors al terme des de temps molt antics. De l’època romana ens ha quedat l’Arc de Berà, el monument més emblemàtic de la localitat, que juntament amb la resta del conjunt de Tàrraco va ser recentment declarat Patrimoni de la Humanitat.

El topònim Roda de Berà es va formar a partir del també topònim Roda i de l’antropònim Berà, que identificaven dos dels nuclis d’un únic territori constituït per Roda, Berà, i també Creixell. La denominació actual, formada per Roda, la preposició i Berà, no va més enllà de la meitat del segle XIX, segons consta en les actes municipals, i designaria la preeminència històrica de Berà sobre Roda. De fet, des del seu origen, són dos nuclis distints però vinculats territorial i històricament, que acabaran formant un únic municipi.

L’ermita de la M.D. de Berà i el camí de Ronda fins a Roc de Sant Gaietà, és un camí molt bonic i aconsellable de fer-lo.

+informació de Roc de Sant Gaietà

LA MEVA: si vols passar un dia complet: caminar pel camí de ronda fins a la Roca de Sant Gaietà, visitar aquesta peculiar urbanització o el Museu de la Ràdio, i després anar al nucli antic de Roda de Berà.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Tarragonès

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s