Romanyà de la Selva

Romanyà de la Selva és una entitat de població del municipi de Santa Cristina d’Aro. Se situa al cor de la serralada de les Gavarres marítimes, a 325m. sobre el nivell del mar i a uns 6 km de Platja d’Aro, a la Costa Brava centre. L’entitat de població inclou, a més del nucli de Romanyà, els nuclis de Sant Miquel d’Aro i la Urbanització de Vall Repòs.

La zona disposa d’un divers i ric patrimoni. D’una banda, trobem el patrimoni natural. La població de Romanyà es troba al bell mig del massís de les Gavarres, que és un espai natural protegit (PEIN).

Dins l’àrea de l’entitat de població, s’hi poden trobar les fonts de Romanyà (Font del Prat, font Josepa, font de la Vall, font Sotera, font del Llop i font dels Castanyers), diverses rutes i senders, a més d’un sender de Gran Recorregut (GR-92), paratges naturals (les Mirandes –amb el seu mirador sobre la vall d’Aro –, les Valls, la Castanyeda d’en Cama, l’Hort de Can Cama, el puig l’Aldric, el puig dels Dòlmens, el puig del Roquet o el puig d’en Ponç).

Quant als conjunts megalítics, Romanyà disposa d’un dels conjunts funeraris (dolmen) més ben conservats de la regió: la Cova d’en Daina. Igualment, hom pot trobar el Dolmen del Roquet, la Cista d’en Güitó i alguns menhirs dispersos, com el menhir de la Murtra.

Cal sumar-hi la creu del terme de Romanyà, d’estil modernista, i situada a l’era de can Güitó.

L’any 1972 l’escriptora Mercé Rodoreda s’instal·là en un dels nous xalets de la urbanització adjacent al nucli de Romanyà, després de retornar de l’exili. Aquest xalet, apellat aleshores El Senyal (avui El Senyal Vell), fou testimoni de l’acabament de la novel·la Mirall trencat.

LA MEVA: riquesa patrimonial important, riquesa natural també. Val la pena pujar-hi des de la Vall d’Aro i aturar-s’hi i disfrutar-ho.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s