Ruta bosc de Carlac

Distància: 6,95 km

Màxim – Mínim: 1.245 m – 900 m

Circular: si

Dificultat: moderat

Ruta circular que creua un dels boscos més bells de la Vall d’Aran, el Bosc Encantat de Carlac. En principi no comporta molta dificultat, però hi ha alguns pendents acusats dins del bosc que a causa del mantell de fulles pot provocar alguna relliscada.

Potser és més senzill fer el recorregut en sentit invers. A més, algunes de les coses que es veuen en el recorregut són més atractives o impressionants en sentit invers.

Comencem en el petit poble de Bausen, en l’aparcament als peus de l’església. Travessem el poble costa amunt seguint les marques blanca, vermella i groga de la sendera. Més o menys als 600 metres arribem a un encreuament i seguim costa amunt per la dreta. Travessem algunes bordes i arribem a un punt on se suavitza la costa, aproximadament quan portem 1,3 km de camí. Des d’allí tenim unes magnífiques vistes de l’entorn.

Quan portem 1,7 km passem el Coret de Pa i el camí es torna pla. Pocs metres més endavant entrem en el bosc de Carlac. Creuem un torrent per un pont i arribem a un clar amb una petita cabanya de pedra. A partir d’aquí comença el vertiginós descens pel bosc de Carlac. Tornem a creuar el mateix torrent d’abans però més a baix. El descens se suavitza en una zona on les formes de les grans hagis ens suggereixen ens fan volar la imaginació. Estem en ple cor del Bosc Encantat.

Quan portem baixant més de 1,5 km des de la cabanya de pedra lleganos a un mur de pedra on se’ns uneix un camí per la dreta. Quan els arbres ens ho permeten podem veure el poble de Canejan enfronti. Creuem per un pont de fusta una zona enfangada i sortim del bosc, ara amb magnífiques vistes de Canejan i la Vall de Toran.

Continuem caminant pel cingle fins a entrar de nou a Bausen a l’altura de la capella de Sant Roc. Allí ens desviem temporalment a l’esquerra per a visitar un cementiri civil on només jeu el cos de Teresa. Ella i Sisco són coneguts com els Amants de Bausen, i protagonitzen una bonica i alhora trista història d’amor.

De tornada d’aquest cementiri ens detenim en un paratge amb un banc de fusta amb vista a la Vall d’Aran. Després tornem fins a la capella de Sant Roc i des d’aquí entrem al poble de Bausen per a finalitzar el recorregut. 

ENLLAÇ: situació