Ruta: Calella – Hortasinyà – Calella

Distància: 27,79 km

Màxim – Mínim: 578 m – 12 m

Circular: no

Dificultat: moderat

Sortim del Carrer Amadeu de Calella (El carrer perpendicular a l’Estació de Ferrocarril)
Seguim pel Passeig de Mar (Passeig Manuel Puigvert). Girem per a anar a buscar la Riera de Calella ( es pot seguir per on marca el track o directament per l’encreuament del passeig amb la riera). Es puja en direcció a la muntanya seguint la riera (millor marge dret). Arriba un moment amb una forta pujada fins a arribar a un pla (era d’en Mora).


Buscarem la carretera (carretera nova) que venia de Calella i que seguim en pujada fins que finalitza l’asfaltat convertint-se en una pista fins a arribar al Pla de Sant Andreu. Seguim en direcció a Castellar d’Índies. Arribem a una creu (Tres Termes). Passada la creu es troba una pista a la dreta molt ampla però sense indicació en baixada. Seguim aquesta pista fins al final.
El final de la pista indica a la dreta seguir fins a Hortsavinya.


Des de Hortsavinya seguim en direcció Pineda. Primer trobem l’ermita de l’Erola, després Coll de Porc , després Quatre Camins. En Quatre Camins seguim la pista a la dreta ( en baixada clara ) que ens porta a la Riera de Pineda.
Seguim el track fins a l’ermita de Sant Jaume ( si no ho trobem seguim a Pineda). Finalment adreça a Calella ( per qualsevol carrer) fins a l’estació de Ferrocarril una altra vegada.
L’ascens és bastant dur però en pista en molt bon estat.
El descens és en pista també amb molt bones vistes i molt divertit.
El temps no és real ( depèn de cadascun…)
Les indicacions són aproximades. Es recomana abans consultar mapes de la zona. En tot cas és difícil perdre’s en ser pistes amples que permeten la sortida amb facilitat.

ENLLAÇ: situació