Ruta: Castell de Montgrí

Distància: 5,80 km

Temps: 1,30h (anada i tornada)

Màxim – Mínim: 340 m – 72 m

Circular: no

Dificultat: moderat

Començarem l’excursió cap as Castell de Montgrí des d’un camí de terra (degudament indicat amb fletxes i cartells), situat en la part nord de Torroella de Montgrí.

Just al costat de l’inici del camí, trobareu dos pàrquings per a deixar el cotxe de forma totalment gratuïta: un pàrquing a l’esquerra del camí, i un altre en bateria a la dreta.

Als 3 minuts de caminar, ens trobarem amb la primera intersecció de camins, la qual triarem el camí de l’esquerra per a seguir amb l’ascensió. També podeu seguir pel camí principal (anomenat “Camí dels tres pins”, el qual és el més llarg), el qual només haureu de decantar a la dreta en la primera intersecció, i una altra vegada a la dreta en la segona intersecció que us trobeu).

Una altra opció que teniu (que potser és la més ràpida de totes), és la d’anar pel camí de la creu. Per a anar per aquest camí, haureu de triar la primera intersecció a la dreta, i la segona a mà esquerra. Al final, trieu el camí que trieu, tots us portaran al cim.

També us aconsellem que, si us decidiu a fer l’excursió fins as Castell de Montgrí, trieu la primera o última hora del dia, ja que si es fa la ruta a l’estiu (que és el més comuna), el sol serà un gran enemic en la pujada.

ENLLAÇ:situació