Ruta llac Sant Maurici

Distància: 4,50 km (anada)

Temps: 1,45 h (anada)

Circular: no

Dificultat: baixa

El llac de Sant Maurici i els cims de Els Encantats, emplaçades en el cor del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, són un dels més bells paisatges dels Pirineus.

A Espot prendrem en direcció al últim aparcament disponible abans de començar a ruta a peu del Parc Nacional fins al llac de Sant Maurici.

Aquest és el llac més famós d’Aigüestortes (de fet, li dóna nom) i un dels quals té més fàcil accés.

A Espot prendrem en direcció al últim aparcament disponible abans de començar a ruta a peu del Parc Nacional fins al llac de Sant Maurici, on taxis deixen i recullen a la gent en la caseta d’informació que hi ha al costat del llac. Els seus voltants poden recórrer-se fins i tot amb cadira de rodes mitjançant una passarel·la de 80 metres.

Des d’aquest llac, de més de 1.000 metres de llarg, part la nostra ruta cap a les “Agulles d’Amitges”, situades a 1h 45′ a peu. Els que vulguin conèixer la zona sense fer massa esforç, no obstant això, trobaran diverses metes intermèdies que poden ser suficients per a una introducció al parc.

A part del llac, el gran atractiu en aquest àrea són els dos pics anomenats “Els Encantats“, de més de 2.700 m. La millor perspectiva d’aquestes dues agulles i de la bretxa que els separa es té, no obstant això, des d’altres punts de la ruta.

ENLLAÇ: situació