Ruta Monistrol – Monestir de Montserrat – Monistrol

Distància: 16,00 km +-

Temps: 4,45 h +-

Màxim – Mínim: 696 m – 147 m

Circular: si

Dificultat: mitjana

En aquesta excursió pujarem des de Monistrol pel Camí de les Canals seguint en tot moment el GR-5. És una opció similar a la popular Drecera dels Tres Quarts, ruta que segueix en aquest segon cas el GR-96. Les dues rutes coincideixen durant 2,5 km dels 4,7 km totals que té la pujada pel Camí de les Canals.

Si dubteu entre les dues rutes, us recomanem com a pujada la Drecera dels Tres Quarts, opció que transcorre per trams de corriols més interessants que aquesta. Per contra, el Camí de les Canals pot ser una bona alternativa per a la baixada a fi de realitzar una ruta circular força concorreguda.

AquestA pujada a Montserrat com a fàcil donada la comoditat de la pista per la que es puja i per l’ascensió constant però suau, llevat del tram de les canals, on unes escales ens faran suar fins arribar al Monestir.

En resum: des de Monistrol de Montserrat – pujada pel cami de les canals – Santa Cova – Monestir de Montserrat – Ermita de Santa Cecília – Monestir de Sant Benet fins a Monistrol de Montserrat.

ENLLAÇ: situació