Ruta: Pla de Beret – Montgarri – Pla de Beret

Distància: 10,75 km

Màxim – Mínim: 1.842 m – 1.648 m

Circular: si

Dificultat: fàcil

Ruta molt senzilla, sense tot just desnivell ni problemes d’orientació ja que envolta el riu Noguera Pallesa. És ideal per a iniciar-se amb les raquetes de neu i amb uns paisatges valen la pena, especialment després d’una gran nevada com va ser el nostre cas. A mesura que avancem augmenten els boscos i si el dia està buidat és possible veure cims com la Tuc d’Orla o el Cap dera Serra.

Surt del pàrquing del Pla de Beret, en l’estació d’esquí de Vaquèira-Beret, per la qual cosa la carretera està neta gairebé en qualsevol condició metereológica. Coincideix amb un circuit d’esquí de fons, per la qual cosa sol estar bastant concorregut encara que en allunyar-nos de les pistes d’esquí la sensació és gairebé de solitud en comparació amb l’estació.

El recorregut té 2 parts ben diferenciades. En la primera vas descendint en altura fins a arribar al santuari de Montagarri amb bones vistes del mateix i del riu. Des d’aquest refugi podem seguir el camí fins al poble de Montgarri o creuar el pont.

i creuem el pont prenem la pista de Bonabé, on coincidirem amb trineus tirats per gossos i motos de neu, mentre ascendim suaument fins al punt d’inici.

ENLLAÇ: situació