Salardú

Capital del municipi de Naut Aran, amb 597 habitants i a una altitud de 1.268 m., a la dreta del riu Garona, i a on conflueix amb el riu Unhòla, que envolta el nucli de Salardú.

Donada la seva situació estratègica a l’entrada de la Vall pel port de la Bonaigua, donà lloc que des de l`època medieval la vila fos fortificada. A la part alta, on avui hi ha l’església, hi havia el castell de Salardú, la torre mestra devia ser l’actual campanar. Avui resten escasses restes de la fortificació prop de l’absis de l’església.

Es conserven en canvi alguns casals amb finestres del segle XVII. La Plaça Major centra el nucli antic i té una bonica font vuitcentista.

Cal destacar, sobretot , l’església parroquial de Sant Andreu, situada a la part alta, presidint una bonica plaça tancada per un mur. Es un edifici de transició dels segles XII-XIII, la porta és romànica i té algunes finestres gòtiques.

El campanar, un dels més sobresortints de la Val, és de planta octogonal, del segle XV i forma un cos a part de l’angle SW és molt esvelt i proveït de sageteres que li donen un caràcter defensiu.

LA MEVA: bonica població i una important església. Recordo sempre quan arribo a Salardú, és l’estatueta del porc senglar com  un punt de referència simpàtic.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

+Val d’Aran