Sant Andreu Salou

Sant Andreu Salou és un municipi de la comarca del Gironès, província de Girona. Limita amb Campllong (NE), Cassà de la Selva (E) i amb els municipis selvatans de Caldes de Malavella (S i W) i Riudellots de la Selva (NW).

El territori és eminentment pla, amb una petita zona de bosc de pins. És drenat per un seguit de rieres que desguassen a l’Onyar i que formen els límits del terme: són la riera de Verneda, que fa de termenal a llevant, la riera de Gotarra, que recorre tot el sector nord-oriental, i la riera de Benaula, que coincideix amb el límit occidental.

És un edifici d’una nau amb capelles laterals. L’interior és cobert amb voltes de llunetes. A terra hi ha dues lloses de pedra que clouen dos sepulcres i que porten inscripcions i una corona, són del segle XIX i pertanyen a rectors.

La portalada de l’any 1779 és de decoració molt senzilla, amb dues columnes laterals planes i amb dos pinacles en forma de pinya a la part superior.

El poble es distribueix en diferents nuclis disseminats: el veïnat de Dalt (ubicat al centre del terme municipal), veïnat de Baix (al nord), veïnat de les Bosques (al sud) i Sant Andreu Salou (al centre nord), aquest darrer és el nucli administratiu i cultural on hi ha l’església i l’Ajuntament.

LA MEVA: molt petita població del gironès, escampada amb veïnats. Racó bonic i bones panoràmiques.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s