Sant Antoni de Vilamajor

Sant Antoni de Vilamajor és un municipi de la comarca del Vallès Oriental. Antigament era anomenat Vilanova de Vilamajor. El 29/12/1822 el municipi de Sant Antoni de Vilamajor es segregà de Sant Pere de Vilamajor i, a partir de llavors, fou oficialment un municipi independent amb el seu propi ajuntament. La Vilanova de Vilamajor va adoptar com a nom oficial el de «Sant Antoni de Vilamajor», en honor del seu co-patró Sant Antoni Abat -l’altre és Sant Lleïr-.

Can Perpunter  és una típica masia catalana del segle XVII anomenada Can Perpunter.

L’agost de l’any 1988 es va inaugurar com a Casa de la Vila, després d’unes obres de rehabilitació, tot respectant l’aspecte exterior i conservant l’estructura interior.

Església de Sant Antoni. Cal destacar que es té constància de la construcció d’una primitiva església de Sant Antoni l’any 1555 per en Pere Sunyer, amb llicència del bisbe de Barcelona Joan Caçador. Aquesta capella fou erigida abans de la formació del poble, en un encreuament de camins a l’entrada de l’actual carrer Vell, per on passava el camí ral.

Ca l’Auferil és un gran casal modernista bastit entre els anys 1911 i 1912. És estructurat en un cos central amb coberta de dos vessants i dos laterals que adopten la forma de torre.

LA MEVA: petita població amb poca riquesa patrimonial.

GALERIA FOTOGRÀFICA

localització

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s